Новини

2016-12-08
Проблеми школи очима батьків та освітян: тренінг в Івано-Франківську
Untitled document

12 грудня 2016 р. в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти (Івано-Франківськ, пл. Міцкевича, 3) відбудеться тренінг «Школа – майданчик для діалогу і партнерства батьків та освітян» за участю представників батьківської громади та адміністрації шкіл Івано-Франківська, а також громадських активістів, яким небайдужі проблеми шкільної освіти. Під час заходу планується обговорити найбільш поширені проблеми у трикутнику взаємодії «батьки – педагоги – шкільна адміністрація». Тренери проекту, активісти громадською організацією «Батьки «SOS», поділяться напрацьованим досвідом ефективної участі  батьківської громади у вирішенні проблем шкільного життя, ініціюванні та впровадженні освітніх реформ.

2016-11-26
Тренінг-практикум для батьків "Як впливати на навчальний план школи"
Untitled document

Інститут розвитку освіти за підтримки Education Support Program, OSF Budapest продовжує серію тренінгів у співпраці з батьківським організаціями. Тренінг-практикум 26 листопада 2016 року був присвяченій темі «Як впливати на навчальний план школи?». Разом з активістами ГО 'Батьківський контроль'  батьки вчилися як на практиці розбиратися  із змістом варіативної складової типових навчальних планів шкіл,  як визначати  переваги та недоліки факультативних навчальних курсів, як  безконфлітно спілкуватися з адміністрацією шкіл щодо змісту навчання. 

2016-10-28
Проблеми школи – у фокусі уваги активних батьків і педагогів Житомира
Untitled document

Анонсований на 28 жовтня 2016 р. тренінг для батьків та освітян в Житомирі відбувся. Представники батьківської спільноти та керівники навчальних закладів міста та їх заступники зібрались минулої п’ятниці у Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

2016-09-29
Тренінг в Одесі : "Від діалогу до співпраці: проблеми шкільної освіти очима батьків та освітян"
Untitled document

 29 вересня 2016 р. в Одеському обласному інституті удосконалення учителів (Одеса, пл. Михайлівська, 17) відбудеться тренінг для представників батьківських організацій, громадських активістів й освітян Одеси «Від діалогу до співпраці: проблеми шкільної освіти очима батьків та освітян». Під час тренінгу обговорюватимуться проблеми шкільної освіти великого міста, тренери проекту поділяться вже існуючим досвідом щодо участі батьківського активу у вирішенні питань освітніх реформ на місцевому рівні.

2016-09-29
Треніг для активістів батьківських організацій "Від діалогу до співпраці: проблеми шкільної освіти очима батьків та освітян"
Untitled document

29 вересня 2016 р. в Одесі відбувся тренінг для представників батьківських організацій, громадських активістів й освітян міста «Від діалогу до співпраці: проблеми шкільної освіти очима батьків та освітян». Захід, організований БФ «Інститут розвитку освіти» спільно з громадською організацією «Батьки «SOS» (Київ) став продовженням серії, започаткованих у 2015 р. тренінгів, спрямованих на налагодження діалогу між батьками школярів, адміністрацією шкіл та педагогами, розширення мережі про-реформістських груп у містах та регіонах країни, забезпечення постійного обміну інформацією та взаємної підтримки між зацікавленими сторонами, поширення ефективного досвіду вирішення нагальних питань. 

2016-03-15
Семінар з валідації дослідження Організації економічного співробітництва та розвитку щодо доброчесності освітньої системи України
Untitled document

14-15 березня відбувся семінар з валідації оцінки доброчесності освітньої системи України, яке здійснюється Організацією Економічного Співробітництва та Розвитку за підтримки Інституту Відкритого Суспільства.

2016-02-25
Обговорення Дорожньої карти освітньої реформи на експертній дискусії в КМУ
Untitled document

25 лютого у Комунікативному центрі Кабінету Міністрів України відбулась експертна дискусія по реформі освіти на 2016-2020 роки. Предметом дискусії стала Дорожня карта освітньої реформи, яка була розроблена Стратегічною дорадчою групою при Міністерстві освіти і науки України. 
У дискусії взяли участь: заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, експерт Стратегічної дорадчої групи – Людмила Паращенко, голова громадської ради при МОН Галина Усатенко, представники РПР та громадянської платформи “Нова країна”. Організовано пряме включення представників освітніх інституції та громадянського суспільства Дніпропетровська, Харкова, Львова, Чернігова, Полтави та Одеси. 

2016-01-27
Проблеми шкільної освіти обговорили батьки та освітяни Харкова
Untitled document

Третій тренінг із серії «Від діалогу до співпраці: проблеми освіти очима батьків та освітян» відбувся 27 січня 2016 р. у Харкові. Як і два попередні, у Львові та Полтаві, захід було організовано БФ «Інститут розвитку освіти» спільно з активістами громадської організації «Батьки «SOS» (Київ) в рамках проекту «Громадська підтримка освітньої реформи в Україні», що став можливим завдяки фінансовій підтримці Програми підтримки середньої освіти Фундацій «Відкрите суспільство» (ESP OSF, Будапешт). Мета заходу - сприяти знаходженню порозуміння та налагодженню діалогу між батьками, адміністрацією шкіл і вчителями. Особливістю тренінгу стало те, що головними його ініціаторами виступили активні батьки харківських школярів, які запропонували провести тренінг саме в їхньому місті. Організації заходу посприяв Департамент освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації.

2016-01-25
Тренінг для батьків та освітян у Харкові.
Untitled document

27 січня 2016 р. у конференц-залі "Харківського центру дослідницько-експериментальної діяльності "Будинок учителя" Харківської обласної ради" (Харків, вул. Скрипника, 14) відбудеться тренінг для громадських активістів, представників батьківських організацій та освітян Харкова та Харківщин, організований Інститутом розвитку освіти .

2015-12-01
Георгій Касьянов про викладання історії
Untitled document

Георгій Касьянов про викладання історії https://www.youtube.com/watch?v=6CG9ZXPes74

‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›