Новини

2015-09-18
Об академической честности - в частности, или как вузы портят детей
Untitled document

Стаття Георгія Касьянова "Об академической честности - в частности, или как вузы портят детей" 

http://politeka.net/65984-ob-akademicheskoj-chestnosti-v-chastnosti-ili-kak-vuzy-portyat-detej/

2015-09-14
Круглий стіл «Реформа середньої освіти: школа очима батьків, вчителів та директорів шкіл»
Untitled document

14 вересня у державній інформаційній агенції  УКРІНФОРМ презентовано результати соціологічного опитування думки батьків, вчителів та директорів шкіл щодо реформи загальноосвітньої школи. Організатори ходу: БФ «Інститут розвитку освіти» та  Фонд “Демократичні ініціативи  ім. Ілька Кучеріва “ за підтримки МФ «Відродження».

У круглому столі взяли участь:

·        Лілія Гриневич, Голова комітету ВР з питань наки та освіти

·        Олена Фіданян, директор Департаменту освіти та науки, молоді та спорту КМДА

·        Георгій Касьянов, директор БФ «Інститут розвитку освіти»

·        Юрій Кононенко, директор департаменту загальної середньої освіти МОН

·        Ірина Бекешкіна, Фонд Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва

·        Віктор Громовий, портал громадських експертів  «Освітня політика»

·        Ігор Лікарчук

·        Юрій Шукевич, директор фінансового ліцею, м. Київ, Асоціація керівників шкіл м. Києва

·        Альона Парфенова, ГО «КМО Батьки «SOS»

·        Олена Бондаренко, ГО «КМО Батьки «SOS»

·        Ірина Когут,  Аналітичний центр CEDOS

2015-09-09
Брифінг "Реформа освіти: час єднатися".
Untitled document

У середу, 9 вересня 2015 р., в прес-центрі інформаційного агентства "Українські новини" відбувся брифінг на тему: "Реформа освіти: час єднатися". Захід організовано Благодійним Фондом «Інститут розвитку освіти» в рамках нового проекту "Громадська підтримка освітньої реформи в Україні". 

2015-07-16
Круглий стіл «Академічна чесність як системна проблема вищої школи України: університет, викладач, студент»
Untitled document

16 липня 2015 р. в інформагентстві УКРІНФОРМ відбувся круглий стіл «Академічна чесність як системна проблема вищої школи України: університет, викладач, студент». На заході було представлено результати проекту «Академічна культура українського студентства: основні чинники формування та розвитку», який було реалізовано Східноукраїнським фондом соціальних досліджень разом з НДІ соціально-гуманітарних досліджень ХНУ імені В.Н. Каразіна за підтримки МФ «Відродження» у період з грудня 2014 по липень 2015 р. Мета проекту полягала у вивченні фактичного стану та факторів, які визначають академічну культуру студентів вишів та формують ставлення до проявів академічного шахрайства, у тому числі таких його форм як плагіат, списування, придбання оцінок за гроші або послуги. Було проведено 8 фокусованих інтерв’ю та опитано 1928 студентів та 374 викладача у 25 ВНЗ України.

2015-06-10
Зустріч з розробки Дорожньої карти освітніх реформ
Untitled document

10-11 червня відбулась зустріч експертів СДГ "Освіта", присвячена розробці Дорожньої карти освітніх реформ. Узустрічі взяли участь Л. Паращенко, С. Клепко, Р. Шиян, О. Шаров, Н. Софій, А. Забульоніс

2015-05-18
Тренінги з аналізу політики
Untitled document

Інститут розвитку освіти започатковує серію тренінгів із аналізу освітньої політики. Мета — підняти аналітику та експертизу в освіті на якісно новий, професійний рівень

2015-05-03
Семінар з освітнього законодавства
Untitled document

3-4 травня 2015 р. в Ун-ті ім. Б. Грінченка в рамках експертної місії TAIEX відбувся міжнародний семінар з освітнього законодавства. В заході взяли участь екперти Міністерства народної освіти Польщі, Міністерства освіти Естонії, Європейської навчальної фундаціїї; українські експерти - представники робочої групи з розробки проекту Закону "Про освіту", Стратегічної дорадчої групи "Освіта" та ін. Під час семінару учасники обговорили питання фінансування та управління різними секторами освіти - від дошкільної до вищої, забезпечення якості, освітні та кваліфікаційні стандарти різних рівнів.

2015-04-30
Робоча зустріч з розробки проекту закону "Про освіту"
Untitled document

30 квітня 2015 року експерти Стратегічної дорадчої групи "Освіта" , представники робочої групи з розробки законопроекту "Про освіту" та Міністерства освіти і науки України зібрались для роботи над окремими розділами проекту рамкового закону "Про освіту". Під особливою увагою: заклади освіти (їх організаційно-правові форми, управління закладом, автономія та відповідальність), державний нагляд у сфері освіти, кваліфікація педагогічних кадрів, їх професійний розвиток. За результатими робочої зустрічі мають юути вироблені наступні роздилі законопроекту: "Державний нагляд (контроль) у сфері освіти", "Заклади освіти", "Кваліфікація та статус педагогічних і науково-педагогічних працівників", "Забезпечення якості освіти".

2015-04-29
Переговори з делегацією OECD щодо освітніх проектів в Україні
Untitled document

29-30 квітня 2015 року у МФВ відбулась зустріч експертів Інституту розвитку освіти з делегацією Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD). Під час зустрічі обговорювався проект "Integrity Assessment of Educaton System", який розпочинає OECD за підтримки Фонду Відкритого Суспільства та у співпраці з Міністерством освіти і науки України й Інститутом розвитку освіти у 2015 році.

2015-04-08
Експертна зустріч з питань реформування системи управління освітою у контексті адміністративно-територіальної реформи
Untitled document

8 квітня відбулась робоча зустріч експертів групи СДГ "Освіта", присвячена напрямам реформування системи управління освітою у контексті адміністративно-територіальної реформи в Україні. Учасники зустрічі: експерти СДГ: Людмила Паращенко, Олег Шаров, Володимир Ковтунець, Павло Хобзей, Роман Шиян, експерт СДГ з децентралізації Ігор Коліушко, директор правозахисної групи "Адвокат" Віталій Чернілевський, керівник СДГ Освіта Георгій Касьянов та координатор Олена Заплотинська.

Мета зустрічі - дізнатись як рухається законодавче забезпечення реформ в окремих секторах і вийти на план дій по Дорожний карті у розділі, присвяченому системі управління та фінансування освіти.

‹ First  < 5 6 7 8 9 >  Last ›