Новини

2015-11-26
Освітяни та батьки Полтавщини про шкільну освіту: продовження діалогу
Untitled document

26 листопада 2015 р. у Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського відбувся тренінг для громадських активістів, представників батьківських організацій та освітян Полтавщини «Від діалогу до співпраці: проблеми освіти очима батьків та освітян». Це другий захід, організований Благодійним фондом «Інститут розвитку освіти» в рамках  проекту «Громадська підтримка освітньої реформи в Україні», що став можливим завдяки фінансовій підтримці Програми підтримки середньої освіти Фундацій «Відкрите суспільство» (ESP OSF, Будапешт). Перший такий тренінг пройшов 28 жовтня 2015 р. у Львові http://iro.org.ua/ua/main/event/53

2015-11-16
Міжнародний семінар з підготовки нової редакції Закону України "Про освіту"
Untitled document

16 листопада 2015 року розпочався дводенний семінар з підготовки рової редакції закону України  “Про освіту”.  Під час роботи семінару планується обговорити питання структури освіти та національної рамки кваліфікацій, зокрема місце загальної та професійної освіти на 3-4 рівнях МСКО та Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя та їх взаємозв’язок; наступність професійної та вищої освіти; інституційне забезпечення НРК, шляхи модернізації мережі професійно-технічної освіти; моделі, формули, алгоритми, механізми фінансування  середньої, професійної та вищої освіти; забезпечення якості середньої та професійної освіти, а також аналіз відповідної міжнародної практики та її використання в процесі актуалізації національного законодавства у сфері освіти. Передбачається, що результатом  роботи семінару стануть конкретні напрацювання норм Закону України «Про освіту». Семінар організований Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти за підтримки програмиTAEIX в Україні, Благодійного фонду «Інститут розвитку освіти» та Київського університету імені Бориса Грінченка.

2015-10-29
Обговорення Дорожньої карти освітньої реформи у Львові
Untitled document

29 жовтня у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася презентація та обговорення результатів роботи  Дорожньої карти освітніх реформ, яка була розроблена Стратегічною дорадчою групою “Освіта”  при Міністерстві освіти і науки України.

У заході взяли участь співробітники Львівського, Черкаського, Полтавського, Запорізького, Білоцерківського та Житомирського інститутів післядипломної педагогічної освіти, представники Львівського національного університету ім. Івана Франка, НАДУ при Президентові України, представники навчально-виховних комплексів та районних методичних кабінетів Львівщини, громадських організацій (“Європейський діалог” «Центр освітніх ініціатив», «Української асоціації дослідників освіти»).


2015-10-28
Тренінг «Від діалогу до співпраці: проблеми освіти очима батьків та освітян"
Untitled document

28 жовтня 2015 року у Львові відбувся пілотний тренінг «Від діалогу до співпраці: проблеми освіти очима батьків та освітян», організований Благодійним фондом «Інститут розвитку освіти» спільно з Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти в рамках  проекту «Громадська підтримка освітньої реформи в Україні» (за підтримки  Програми ESP OSF, Будапешт).

Участь у тренінгу взяли представники львівських навчальних закладів, також їх колеги та батьки школярів із Сокальського, Золочівського, Жидачівського районів Львівщини, голова ГО «Батьківська рада Львівщини» Олена Пономарева та тренери з Київської міської організації «Батьки SOS». Зупиняючись на тих проблемах, що виникають у взаємовідносинах батьків, з одного боку, та керівників навчальних закладів і вчителів, з іншого, боку, було укладено рейтинг цих проблем, зокрема,  недофінансуванні освіти, взаємовідносини «батьки – вчителі, адміністрація шкіл», збір батьківських коштів і правові аспекті відносин учасників освітнього процесу. Учасники тренінгу пропонували свої варінати вирішення проблем. При цьому всі учасники погодились з тим, що частину проблем цілком можливо вирішити – необхідні лише спільні зусилля, чітка позиція батьків та освітян у відстоюванні тих прав та вимог, які вже закріплені законодавчо та на рівні нормативних документів. Потрібна активна громадська позиція та розуміння необхідності комунікації та співпраці між усіма зацікавленими сторонами.

2015-10-23
Тренінг для батьків і педагогів у Житомирі
Untitled document

28 жовтня 2016 р. в Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти (Житомир, вул. Михайлівська, 15) буде проведено тренінг для батьків школярів, громадських активістів та освітян міста «Від діалогу до співпраці: проблеми шкільної освіти очима батьків та освітян». Під час тренінгу обговорюватимуться типові для міської школи проблеми. Тренери проекту поділяться напрацьованим досвідом участі батьківської спільноти у впровадженні освітніх реформ на місцевому рівні.

2015-10-21
Семінар-тренінг "Від діалогу до співпраці: проблеми освіти очима батьків та освітян"
Untitled document

28 жовтня 2015 р. у Львівському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти (Львів, вул. вул. Огієнка 18а) відбудеться семінар-тренінг «Від діалогу до співпраці: проблеми освіти очима батьків та освітян» для громадських активістів, представників батьківських організацій та освітян Львівщини. 

2015-10-20
В Україні розробили Дорожню карту освітніх реформ
Untitled document

В Україні розробили Дорожню карту освітніх реформ http://osvita.ua/school/reform/48086/

2015-10-18
С. Конка "Проблемы и перспективы реформы высшего образования в Украине
Untitled document

У статті йдеться про основні аспекти реформи вищої освіти, необхідні кроки та ризики у процесі рефомування.

http://informer.od.ua/news/problemy-i-perspektivy-reformy-vysshego-obrazovaniya-v-ukraine/

2015-10-12
Дорожня карта освітньої реформи (2015-2025)
Untitled document

Дорожня карта освітньої реформи (2015-2025) розроблена Стратегічною дорадчою групою "Освіта" на основі Концепції реформ в освіті (2015-2025). http://iro.org.ua/uploads/Road_map_sk_end.pdf

‹ First  < 4 5 6 7 8 >  Last ›