Новини

2017-06-20
Триденний тренінг «Школа директорів».

23-25 червня 2017 р. у Київському міському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) відбудеться тренінг для потенційних учасників конкурсного відбору на посади керівників навчальних закладів столиці «Школа директорів».

2017-06-10
Відбулися робочі зустрічі з моніторингу початкової освіти.
22 травня та 12 червня відбулися робочі зустрічі по затвердженню інструкцій для перевірки тестових завдань моніторингу початкової освіти.
2017-03-27
Презентація звіту ОЕСР "Огляди ОЕСР на тему доброчесності в освіті: Україна 2017"
Untitled document

27 березня в приміщенні Київського національного університету  ім. Тараса  Шевченка відбудеться презентація звіту Організації економічного співробітництва та розвитку “Огляди ОЕСР на тему доброчесності в освіті: Україна 2017”.

У Звіті подано аналіз порушень доброчесності у системі освіти України на всіх рівнях – від дошкільної – до вищої, а також рекомендаії щодо змін задля зменшення ризиків та подолання недоброчесності.

Координацію роботи оглядової команди експертів ОЕСР під час підготовки дослідження  в Украні здійснював Інститут розвитку освіти за підтримки програми “Демократичні практики”  МФ “Відродження”.

Організатори заходу: Інститут розвитку освіти у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

Презентація звіту ОЕСР проводиться  за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».  

Програма заходу http://iro.org.ua/uploads/27.03_agenda_.pdf

2017-02-04
Тренінг для активних батьків: "Альтернативне навчання. Приватні, сімейні школи та хоумскулінг"
Untitled document

 БФ «Інститут розвитку освіти» у партнерстві з ГО «Батьківський контроль» за підтримки Education Support Program, OSF Budapest під час чергового тренінгу-практикуму для батьківських організацій та активних батьків м. Києв поринули у ту частину середньої освіти, яка неофіційно зветься альтернативною. Під час тренінгу, тренери ознайомили батьків з особливостями альтернитивних навчальних закладів, організацією навчального процесу, перевагами для дітей та ризиками, які можуть виникнути при виборі такого способу отримання загальної середньої освіти. 

2017-02-03
Всеукраїнська конференція «Батьки – школа – влада: проблеми взаємодії та перспективи співпраці»
Untitled document

Благодійний фонд «Інститут розвитку освіти» спільно з ГО «Київська міська організація «Батьки SOS» у співпраці з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проводить 3 лютого 2017 р. у Київському Міському Будинку Учителя (вул.  Володимирська, 57, «Велика вітальня») Всеукраїнську конференцію «Батьки – школа – влада: проблеми взаємодії та перспективи співпраці». До участі у заході запрошено представників неформальних батьківських груп і громадських організацій з Києва, Харкова, Житомира, Одеси, Полтави, Кропивницького, Львова, Вінниці, Івано-Франківська, які опікуються питаннями шкільної освіти. Конференція є підсумковим заходом в рамках проекту «Громадська підтримка освітньої реформи в Україні. Другий етап», який реалізується за фінансової підтримки Програми підтримки середньої освіти Фундацій «Відкрите суспільство» (ESP OSF, Будапешт) та Міжнародного фонду «Відродження».

2017-01-21
Тренінг «Е-інструменти для батьків школярів»
Untitled document

21 січня БФ «Інститут розвитку освіти» за підтримки Education Support Program, OSF Budapest упартнерстві з ГО «Батьківський контроль» провели новий  тренінг  «Е-інструменти для батьків школярів», присвячений онлайн інструментарію, який можуть використати батьки школярів на практиці для вирішення  різноманітних потреб та питань: як обрати кращий навчальний заклад для дитини; контролювати онлайн фінансову діяльність та звітність школи, її матеріально-технічну забезпеченість та якість надаваних нею освітніх послуг; віддалено прослідкувати за відвідуваністю, успішністю та безпекою учнів; навчитися мислити критично та фільтрувати інформацію з онлайн-джерел, аби убезпечити себе та дітей від ризиків в Інтернеті.

2017-01-12
Робоча зустріч експертів СДГ з розробки Концепції зкону про загальну середню освіту
Untitled document

11-12 січня відбулась виїзна рооча зустріч експертів Стратегічної дорадчої групи “Освіта”,  присвячена розробці проекту Концепції закону про загальну середню освіту.  На момент зібрання експерти визначились зі структурою документу та розпочали наповнення розділів. Дводенну робочу зустріч було присвячено роботі над розділом “Національний курикулум” . 

2016-12-21
Тренінг у Дніпрі «Від діалогу до партнерства: батьки – педагоги – шкільна адміністрація»
Untitled document

Останній із запланованих в рамках проекту «Громадська підтримка освітньої реформи в Україні. Другий етап» тренінг для батьків та освітян «Від діалогу до партнерства: батьки – педагоги – шкільна адміністрація» відбувся 21 грудня 2016 р. в Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.  Захід став можливим завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та Програми підтримки середньої освіти Фундацій «Відкрите суспільство» й був організований Благодійним Фондом «Інститут розвитку освіти» спільно з ГО «Батьки «SOS». 

2016-12-15
У пошуку діалогу та партнерства: шкільні проблеми обговорять батьки та освітяни Дніпра
Untitled document

Тренінг «Від діалогу до партнерства: батьки – педагоги – шкільна адміністрація» відбудеться 21 грудня 2016 р. в Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти (Дніпро, вул.  Володимира Антоновича, 70) До участі у тренінгу запрошені представники батьківської спільноти, громадських організацій та адміністрації шкіл міста.  Тренери проекту з Громадською організації «Батьки «SOS», поділяться успішними практиками залучення батьківської громади до вирішення проблем шкільного життя, ініціюванні та впровадженні освітніх реформ.

2016-12-12
Тренінг «Школа – майданчик для діалогу і партнерства батьків та освітян" в Івано-Франківську
Untitled document

Тренінг «Школа – майданчик для діалогу і партнерства батьків та освітян» відбувся 12 грудня 2016 р. в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Це вже  шостий подібний захід організований Благодійним Фондом «Інститут розвитку освіти» спільно з ГО «Батьки «SOS» в рамках проекту, який здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Програми підтримки середньої освіти Фундацій «Відкрите суспільство». Участь у заході взяли активні батьки школярів та освітяни не лише з Івано-Франківська, але й з Долини, Калуша, Коломиї, Надвірної, Галича. 


‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›